Lifecoaching

Enkele vragen

  • Je hebt veel voor anderen gezorgd en je eigen behoeften verwaarloosd. Hierdoor ben je te weinig opgekomen voor jezelf. Hoe kan je je grenzen aangeven en nee zeggen? Hoe zorg je beter voor jezelf?
  • Je hoofd is altijd druk, je piekert veel. Hoe vind je rust?
  • Je bent niet meer tevreden in je relatie, je leven. Je hebt het gevoel dat er iets ontbreekt. Hoe vind je opnieuw plezier en vreugde?
  • Je voelt weinig emotie, je wilt meer gaan voelen maar hoe doe je dat?
  • Je vervalt regelmatig in oude gewoonten en patronen en wilt daaruit loskomen?
  • Je wilt met een groter (zelf)vertrouwen in het leven staan?
  • Je wilt vanuit je hart leven, meer gevend zijn?

Herken je je in één of meerdere van de bovenstaande vragen?
Dan kan ik je misschien bijstaan. 

Een veilige bedding

Ik vind het heel bijzonder als ik met iemand een eindje op weg kan gaan.

Ik doe dit dan ook met de grootste zorg door een bedding te creëren waarin je je veilig voelt en ruimte hebt om je verhaal te brengen.

Samen onderzoeken we wat je van binnenuit beweegt, wat je echte verlangen is en wat je tegenhoudt om vanuit dit verlangen te leven.

Vertrekkende vanuit de bewustwording hiervan, bespreken we de stappen die je kan zetten om er-na vrijer in het leven te staan.

Hoe verloopt een coaching?

We starten met een kennismakingsgesprek waarin we je vraag, en dus de doelstelling van de coaching, helder maken. Daarna ga ik na of de vraag bij me past en of ik je daarin kan ondersteunen. Het is namelijk heel belangrijk voor mij, maar zeker ook voor jou, dat we beiden het gevoel hebben dat er een klik is. Daarom hoor ik graag, nadat je thuis hebt nagedacht over ons gesprek, of je de coaching wilt starten. Ik zal dat ook doen. Bij een positieve reactie langs beide kanten, kunnen we met elkaar in zee gaan.

Op die manier is er een duidelijke intentie, een eerste belangrijke stap in het ontwikkelproces. 

Ik wil het aantal coachingsessies beperken. Meestal kan je na 6 à 7 coachingsessies zelf weer verder. Sessies vinden om de 2 à 3 weken plaats. 

Laat ons samen bekijken wat nodig is.

Ervarings- en lichaamsgericht

Ik werk lichaams- en ervaringsgericht. Heel wat mensen leven te veel in het hoofd en negeren de wijsheid van het lichaam. Daarom wil ik in mijn begeleidingen het contact tussen het hoofd, het hart en het lichaam gebruiken om inzichten te krijgen en antwoorden te vinden.

Je leert luisteren naar wat je lichaam, in het moment, laat merken. En dat gebruik je als bron van inspiratie en kompas. Want alle antwoorden zijn in jou aanwezig en ik help je om ze aan te spreken.

Concreet betekent dit dat we niet alleen praten, maar ook in de ervaring stappen via houding en beweging, opstellingen, visualisatie, meditatie,…