Wie ik ben, Werkwijze en Opleidingen

Wie ik ben

Mag ik me even voorstellen?

Ik ben Erna, moeder van drie volwassen kinderen, gescheiden. Mijn leven verliep tot mijn 40ste vlekkeloos en heel voorspoedig. Eigenlijk leek alles er te zijn om gelukkig te zijn. Maar bij mij voelde het niet zo en ik kwam in conflict met mezelf en mijn gezin. Alles wat ooit zo evident was, kwam op de helling te staan. Ik was mezelf kwijt.

Het was in die periode dat ik in contact kwam met de opleiding ‘Het Persoonlijk Jaar‘ van ITIP en hun integrale benadering die ziel, hoofd, hart en handen verbindt. Dat was voor mij een openbaring! Ik begon opnieuw veel meer te voelen, stond letterlijk meer met de voeten op de grond. Als gevolg hiervan kwam ik in contact met mijn intuïtie en diepste verlangen. Het leidde tot enkele belangrijke keuzes. 

Mijn interesse voor het ervaringsgericht werken was wakker! Er volgden meer opleidingen en ook vandaag nog school ik me bij, geïnspireerd door een holistische kijk waarin denken, voelen en handelen verbonden worden.

Passie voor groei en ontwikkeling

Opgeleid tot organisatiepsycholoog, deed ik 30 jaar lang ervaring op in HR consultancy. Dit ging van rekrutering en selectie tot en met outplacement, maar vooral individuele groei en teamontwikkeling waren mijn passie.
Er was voor mij één rode draad: telkens werkte ik dichtbij de klanten, dichtbij mensen met als doel medewerkers te laten ontplooien en zo ook organisaties te laten groeien. Daarbij vertrok ik altijd vanuit sterkten en talenten, van wat aanwezig was.

Ook mijn professionele ontwikkeling ging hand in hand met mijn persoonlijke groei. In mijn werk als consultant begon ik meer en meer de link tussen hoofd en lichaam te leggen. Dit was vaak een uitdaging in een bedrijfscontext, waar men nog steeds veel nadruk legt op de logica en het denken.

Sinds september 2021 ben ik zelfstandig coach en facilitator en zet ik dat helemaal in.

Mijn hobby’s zijn schilderen, de natuur intrekken om lange wandelingen te maken, dansen, tijd met vrienden en familie doorbrengen, reizen.
Eens per jaar ga ik een aantal dagen op stilteretraite.

Werkwijze

Opstellingen Hoofd Hart Lichaam

Luisteren naar je lichaam

Ik werk lichaams- en ervaringsgericht met de wijsheid die in elke cel van ons lichaam vervat zit. Deze wijsheid wil ik gebruiken om inzichten te krijgen en antwoorden te vinden.
Samen luisteren we naar wat het lichaam, in het moment, laat merken. Op die manier kunnen we deze informatie als bron van inspiratie en kompas gebruiken.
Concreet betekent dit dat ik naast het praten, in de ervaring wil stappen. Dit doen we via houding en beweging, opstellingen, visualisatie, meditatie, muziek, zingen,…

De antwoorden, die al aanwezig zijn in je lichaam, in acties omzetten is heel belangrijk. Want door je doelen uit te spreken en jezelf in contact met anderen te brengen, vind je de weg naar de vrijheid.

En is dat nu niet net wat we allemaal willen?
Een vrij leven, dicht bij je innerlijke zelf en vooral met heel veel energie en liefde.


Opleidingen

Opstellingen Hoofd Hart Lichaam

Gevolgde opleidingen en cursussen

 • Master arbeids- & organisatiepsychologie,  KU Leuven
 • Coachend Leidinggeven, Acerta
 • Ontwikkelen van competenties en talenten via persoonlijke ontwikkelplannen, Acerta
 • Omgaan met jezelf en met anderen, Vlerick Business School
 • Verbindende communicatie, Human Matters 
 • Het Persoonlijk Jaar & Het Verdiepingsjaar, ITIP School voor Leven en Werk
 • Familiesystemen, Gidsen HR Advies
 • Instrument Voor Hulp, ITIP School voor Leven en Werk
 • Foundations of Embodiment Course, Embodiment Unlimited
 • Certification in Embodiment Coaching, Embodiment Unlimited
 • Soul Remembrance & Sacred Wisdom, Anam Cara
 • Energetische Opleiding, ITIP school voor Leven en Werk (lopend)

Certificaties, workshops en seminaries

Daarnaast heb ik heel wat kortlopende workshops en seminaries gevolgd rond (zelf)leiderschap en persoonlijke groei van o.a. Simon Sinek, Brené Brown, Gabor Maté, Peter Levine, Paul Linden, David Treleaven, Tara Brach, …

Gecertificeerd in gebruik van allerlei tests o.a. MBTI, OPQ, Cebir tests

TMA Certified Trainer

Erkend Psycholoog

talentenanalyse
Erna Sterckx erkend psycholoog